Logo PGKiM A A A
Nagłówek BIP

Klauzula informacyjna dla pracowników klientów, kontrahentów

Zgodnie z art.13 ust.1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 (RODO) informujemy, iż:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej Sp. z o.o. w Antoniowie, ul. Powstańców Śl. 54, 46-040 Ozimek, NIP: 754-033-40-27, REGON: 530569824, KRS: 0000109670 (PGKIM Sp. z o.o. w Antoniowie).

  2. W sprawie udzielania informacji dotyczących Pani/Pana danych osobowych prosimy o kontakt z Inspektorem ochrony danych - Bożeną Krawczuk pod adresem e-mail: iod@pgkim.ozimek.pl

  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celach realizacji umowy, relacji biznesowych między Pani/Pana pracodawcą a administratorem na podstawie umowy, bazując na podstawie prawnej – art.6. ust.1.lit.b RODO oraz w celach archiwalnych (dowodowych) będących realizacją naszego prawnie uzasadnionego interesu - art.6. ust.1.lit.f RODO.

  4. Pani/Pana dane osobowe będą przekazywane Poczcie Polskiej S.A., firmom kurierskim, kancelariom prawnym, firmom auditorskim, firmom umożliwiającym obsługę sprzedaży, zamówień i faktur poprzez programy, platformy elektroniczne, firmom realizującym usługi sprzedażowo-marketingowe, firmom hostingowym oraz podmiotom upoważnionym z mocy prawa.

  5. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państw poza obszar Unii Europejskiej.

  6. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane do momentu zakończenia współpracy z pracodawcą z uwzględnieniem ustawy o rachunkowości oraz wypełnienia praw wynikających z roszczeń.

  7. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz wyrażenia sprzeciwu.

  8. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest konieczne do realizacji umowy.

  9. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy prawa.

  10. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany oraz w formie profilowania.

Liczba odsłon: 414